Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Kategorie

Polityka prywatności

Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych jest firma SABA BIS Wanio Sławomir , 63-800 Gostyń , ul. 1 Maja 12, NIP 886-001-85-87, prowadząca sklep internetowy: sababis.pl. Szanowni Państwo z naszego serwisu można korzystać na dwa sposoby : 
1. Zakładając konto . 
2. Składając zamówienie bez konieczności logowania (zakładania konta) . 
Zarówno w pierwszym jak i drugim przypadku podają Państwo swoje dane osobowe które sklep zbiera i przetwarza 
wyłącznie w celu realizacji Państwa zamówień i dostarczania zamawianego towaru. Sklep sababis.pl przechowuje Państwa dane na zabezpieczonym serwerze zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Zbieramy od Użytkowników następujące dane:

Imię Nazwisko

Adres zamieszkania bądź dostawy,

Nr telefonu

Adres e-mail

Dane potrzebne do wypisania faktury ( Nazwa firmy, Adres, NIP, Telefon )

Podanie powyższych danych jest dobrowolne ale niezbędne do dokonania zakupu bądź rejestracji w naszym sklepie. Nie udostępniamy zebranych danych żadnym firmom ani osobom trzecim w żadnych celach , za wyjątkiem właściwych organów, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, w oparciu o odpowiednią podstawę prawną zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Zakładając konto w naszym serwisie internetowym jak również dokonując za jego pośrednictwem zamówień wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez sklep sababis.plzgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.). Państwa dane osobowe są przetwarzane przez sklep sababis.plzgodnie z warunkami określonymi w w/w Ustawie oraz w Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024). Sklep sababis.pl zapewnia Państwu stałą możliwość przeglądania oraz poprawiania lub zmieniania danych osobowych, w tym celu wystarczy zalogować się do swojego konta w sklepie.

Zbiór danych zarejestrowany jest w GIODO ( Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych) nr księgi: 138117

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa Swoich danych osobowych prosimy o kontakt na adres mailowy : biuro@sababis.pl

Informacje odnośnie plików „cookies” (ciasteczka) :

"Ciasteczka" są to dane przechowywane na komputerach i innych urządzeniach użytkowników przeznaczone do efektywniejszego korzystania ze strony internetowej. Dane te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. "Ciasteczka" zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu oraz unikalny numer identyfikujący konkretne urządzenie.

Do czego są używane?

"Ciasteczka" używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakie pliki „cookies” (ciasteczka) są używane?

Używane są dwa rodzaje plików "cookies" – "sesyjne" oraz "stałe". Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików "cookies" albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika. Pliki "cookies" wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Czy "cookies" (ciasteczka) zawierają dane osobowe?

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików "cookies" mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Jak blokować bądź usuwać pliki „cookies” (ciasteczka)?

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików "cookies" na komputerze lub innym urządzeniu. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Ograniczenie stosowania plików "cookies", może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Przykłady:

Blokowanie plików cookie w przeglądarkach:

Internet Explorer 8 / 10
1. w Menu przeglądarki klikamy w zakładkę „Narzędzia”
2. wybieramy „Opcje internetowe”
3. wybieramy zakładkę „Prywatność”
4. w polu „Ustawienia” przesuwamy pasek do góry aż do wyświetlenia się komunikatu „Blokowanie wszystkich plików cookie”
Mozilla Firefox 19.02
1. w Menu przeglądarki kliknij w zakładkę „Narzędzia”
2. wybieramy „Opcje”
3. wybieramy zakładkę „Prywatność”
4. nie odznaczamy pola wyboru „Akceptuj ciasteczka”

Usuwanie plików cookie w przeglądarkach:

Internet Explorer 8 / 10
1. w menu przeglądarki klikamy w zakładkę „Narzędzia”
2. wybieramy „Opcje internetowe”
2. na karcie „Ogólne” w obszarze „Historia przeglądania” klikamy przycisk „Usuń”
3. zaznaczamy pole wyboru obok przycisku „Pliki cookie”. Jeśli chcesz usunąć tylko pliki cookie, wyczyść wszystkie pozostałe pola wyboru
4. klikamy przycisk „Usuń”, a następnie przycisk „OK.”
Mozilla Firefox 19.02
1. w Menu przeglądarki klikamy w zakładkę „Narzędzia”
2. wybieramy „Wyczyść historię przeglądania”
3. wybieramy okres za jaki chcesz usunąć pliki cookie
4. odznaczamy pole wyboru „Ciasteczka”


Witryna stworzona na platformie